Het programmaoverzicht

Het Achterhoeks InnovatieFestival biedt een divers programma waarin studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen gezamenlijk de uitdagingen voor de Achterhoekse Smart Industry aangaan. Bekijk het aansprekende programma.

Ondernemersavond

14 maart 2019

Tijdens de Ondernemersavond is de uitreiking van de Achterhoek Open Innovatieprijs. Een landelijke competitie voor de Nederlandse maakindustrie. Maar liefst 31 bedrijven hebben dit jaar vanuit heel het land hun innovatie ingezonden. Een vakkundige jury heeft de drie genomineerden geselecteerd. Uit deze top drie wordt op de Ondernemersavond in het Innovatiecentrum ICER in Ulft door de aanwezige ondernemers de winnaar gekozen. De winnaar ontvangt uit handen van avondvoorzitter Peter van Zadelhoff mooie prijzen. Een inspirerende plek waar ondernemers uit alle delen van het land bijeenkomen om de passie voor innovatie te delen. Een ideaal podium om uw baanbrekende product of dienst te introduceren.

Innovatie in de Praktijk

15 maart 2019

Innovatie in de Praktijk. Een middag vol met workshops waarin in kleine settings de mogelijkheden van de nieuwste technologieën worden getoond. We laten je zien hoe de techniek in de praktijk wordt toegepast. Dompel jezelf onder in de wereld van Virtual- en Augmented Reality, maak kennis met programmeren en robottechniek en zie de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief met drones.

Techniekdag

16 maart 2019

De Techniekdag is dit jaar te gast bij Polyketting en Intralox in Zelhem. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn de deuren geopend om jou kennis te laten maken met prachtige technische opleidingen en bedrijven. Al jaren is de Techniekdag een bekend fenomeen voor jeugdige Achterhoekse bezoekers en hun ouders. Dankzij deze dag komen jongeren vroegtijdig in aanraking met techniek. Ze leren over programmeren, 3D-printen en mogen proeven doen. Ook de relatie tussen natuur en techniek komt aan bod. De Techniekdag is een initiatief van VNO-NCW Achterhoek en de Thematafel van Onderwijs en Arbeidsmarkt. Het vormt de afsluiting van de Week van de Techniek, een week waarin basisschoolleerlingen ervaren dat techniek cool en hip is.