Smart Industry Implementatieagenda 2018-2021: kabinet stelt 3,5 miljoen beschikbaar

08 maart 2018

De Nederlandse industrie opereert op globaal niveau en is sterk afhankelijk van de export. Nederland kan als land natuurlijk niet achterblijven in deze digitalisering, aangezien dit steeds belangrijker wordt. Het is daarom van groot belang dat de Nederlandse industrie haar concurrentiepositie verbetert en voldoende profiteert van de kansen van digitalisering.

Daarom is op maandag 5 februari 2018 tijdens het Smart Industry Jaarevent door Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van het Team Smart Industry, de Implementatieagenda 2018-2021 overhandigt. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaatocht deze in ontvangst nemen. In deze Implementatieagenda staan belangrijke punten die worden aangepakt de komende jaren.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink zei bij de overhandiging: “De Smart Industry Implementatieagenda is een versnellingsagenda. Ik wil samen met bedrijven, medewerkers, kennisinstellingen én overheid een sprint trekken naar de digitale toekomst.” Staatssecretaris Keijzer. “Digitalisering is erg belangrijk voor de groei van de Nederlandse industrie. Maar dan moet een ondernemer wel met de nieuwste software kunnen werken en moeten er bijvoorbeeld opleidingen ontwikkeld worden op het gebied van robotprogrammering. Ik steun daarom de overkoepelende Smart Industry Implementatieagenda. Met deze agenda investeren we in kennis en vaardigheden, helpen we bedrijven en kennisinstellingen om veilig en effectief hun data te delen en stimuleren we met behulp van Fieldlabs regionale samenwerking. Het kabinet stelt daarom dit jaar 3,5 miljoen euro extra beschikbaar.”

Benieuwd naar de Implementatieagenda?