3 Achterhoekse bedrijven in Innovatie Top 100 2018

01 maart 2019

In de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel staan 3 Achterhoekse bedrijven. Op plek 40 is Nijhuis Industries uit Doetinchem de hoogst genoteerde. Ook Solar Energy Booster (53) uit Lengel en de Varsseveldse fietsenfabrikant Van Raam (90) horen bij de 100 meest innovatieve bedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat innovatieve bedrijven staan voor succes en groei. "Alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever."

Zuiver vet

Het Doetinchemse Nijhuis Industries maakt installaties die grondstoffen terugwinnen uit afvalwater. Hun nieuwe toepassing haalt 99% zuiver vet uit afvalwater en gebruikt het vet als grondstof voor biobrandstof of cosmetica.

Versterker

Solar Energy Booster uit Lengel heeft een versterker voor zonnepanelen ontwikkeld. Daarmee won het in 2017 al de Jan Terlouw Innovatieprijs. De versterker wordt vastgeklikt op een zonnepaneel en slaat de warmte van dat paneel op in de grond. De zonnepanelen koelen zo af en werken efficiënter, terwijl de warmte voor verwarming kan worden gebruikt.

Slimme fiets

Met de slimme gepersonaliseerde fiets heeft Van Raam uit Varsseveld de lijst gehaald. De fiets is voor patiënten die revalideren en geeft via allerlei sensoren op afstand informatie door aan de revalidatiearts/fysiotherapeut. 

Bronnen:

MKB Innovatie Top 100

De Gelderlander